Terug
18 oktober 2024

Het hele jaar door avontuur en ontspanning in Oostenrijk

EuroParcs Pressegger See bikes

Het hele jaar door avontuur en ontspanning in Oostenrijk

Droomt u al jaren van een eigen vakantiewoning in Oostenrijk? Met de vakantieverblijven van EuroParcs maakt u deze droom waar. Wij hebben namelijk drie verschillende vakantieparken in de deelstaat Karinthië. Hier is het hele jaar door van alles te beleven. Van een frisse duik in het meer tot een lange tocht op de skilatten: in deze blog leest u waarom het Oostenrijkse Karinthië dé plek is voor uw tweede (t)huis.


Wonderlijke kleuren in de herfst

Waar we in Nederland het liefst binnen blijven als de temperaturen dalen, is de herfst in Oostenrijk juist een populair seizoen voor wandeltochten en bergsporten. Tijdens deze activiteiten geniet u van de indrukwekkende herfstkleuren en uitgestrekte bosgebieden. 

Niet zo’n zin om de wandelschoenen aan te trekken? Dan vermaakt u zich ook heerlijk bij kuuroord Therme Warmbad Villach. Niets lekkerder dan een dagje naar de wellness op een koude herfstdag. Ideaal om het kuuroord te combineren met een bezoek aan de stad Villach. Hier zijn allerlei leuke restaurants en winkels te vinden. 


Pressegger See autumn colors

Sneeuwpret in de winter

Waar we het in Nederland vaak moeten doen met wat natte sneeuw, bent u in Oostenrijk elke winter verzekerd van voldoende sneeuwval.

Onze vakantieparken EuroParcs Pressegger See en EuroParcs Hermagor-Nassfeld liggen op 30 minuten rijden van skigebied Nassfeld. EuroParcs Ossiacher See ligt op 40 minuten rijden van skigebied Gerlitzen. Perfect voor een wintervakantie met vrienden of familie.

Een andere leuke activiteit tijdens de winter is het maken van een sneeuwschoenwandeling. De speciale schoenen maken het mogelijk om op unieke plekken te komen. Volg de sporen van de dieren en geniet van het prachtige winter wonderland om u heen.

Hermagor Nassfeld winter snow

Opbloeien in de lente

Zodra de sneeuw smelt, komt de natuur langzaam weer tot leven. Maak een bloemenwandeling langs de bergpaden en over de bloeiende alpenweiden. De kers op de taart van uw lentewandeling door de bergen? Paragliden! Vanuit de lucht kijkt u zo uit op de bloeiende natuur. 

Kasteel Landskron is ook superleuk om te bezoeken. Hier kunt u een roofvogelshow bekijken of een bezoek brengen aan de apenberg. Hier wonen ongeveer 160 apen die u tijdens een privé rondleiding van dichtbij kunt zien. Met een beetje geluk komt u zelfs baby aapjes tegen.


Pressegger See house flower

Verkoeling en verkenning in de zomer

Vakantieparken EuroParcs Pressegger See en EuroParcs Ossiacher See liggen direct aan een meer. In de zomer is dit de perfecte locatie voor waterpret. Ga lekker zwemmen, SUP-boarden, wakeboarden of waterskiën in het meer! Voor de echte durfals is raften of canyoning in de omgeving ook een optie.

Bij rodelen denkt u al gauw aan de winter, maar niet op Zomerrodelbaan Pendolino! Deze rodelbaan is maar liefst 2 kilometer lang en laat u onderweg genieten van panoramische uitzichten over de omliggende bergen en weiden. Andere zomerse activiteiten die zeker op uw lijstje moeten staan, zijn mountainbiken en het maken van een lange wandeling door de bergen.  

Zoals u ziet, is er in Oostenrijk het hele jaar door van alles te beleven. Dat maakt dit land en specifiek de deelstaat Karinthië de ideale plek om in te investeren. Voor eigen gebruik is het heerlijk om een tweede woning te hebben over de grens. Ga er een paar keer per jaar heerlijk op uit en geniet van de unieke omgeving. Ook voor verhuur maken de uiteenlopende activiteiten de Oostenrijkse parken tot een populaire vakantiebestemming. Bekijk de verschillende vakantieparken en vakantiewoningen en ontdek het aanbod van EuroParcs.  

Bekijk vakantieparken

Pressegger See water lake child flamingo